INFO

Mitt sökande efter något mer än bara det som går att se och ta på började 2007, i samband med en adhd-diagnos. Det var något som gjorde att bilden av mig själv förändrades - att allt inte riktigt låg till som jag tidigare hade trott. Det låter kanske världsomvälvande, men i grund och botten så handlar allt om vilken syn man har på sig själv och hur man ser på världen i stort. Fram till den här tiden så hade jag mer eller mindre levt i min egen bubbla med skygglappar.

Själva diagnosen adhd lägger jag inte jättrestor vikt vid, och jag kan heller inte säga att jag identifierar mig med en sådan etikett. Men frågan var istället vad jag kunde göra av det och hur jag kunde gå vidare med att utforska mig själv. De flesta människor söker ju ändå efter lösningar på inre konflikter av olika slag. Detta var min och jag hade inget annat val än att försöka göra det bästa av situationen.

Inre sökande
Det låter flott och det låter exklusivt, men i själva verket så anser jag att det borde höra till vanligt folkvett att fråga sig själv vem man egentligen är, och vem man egentligen vill vara. Det är här som det inre sökandet kommer in i bilden. För min del var det i form av böcker, filmer, dokumentärer och föreläsningar som rör sig inom områden såsom andlighet, psykologi, filosofi, religion, mytologi samt gammal esoterisk och ockult visdomstradition. Detta är vad jag har forska i på ett privat plan sedan 2007, och jag känner numera att jag har en moralisk skyldighet att dela med mig till andra. Min fasta uppfattning är att om man har upptäck något eller upplevt något som även andra kan ha nytta av, så är det inte mer är rätt att dela med sig och sprida information och erfarenhet vidare.

Sedan 2017 har jag föreläst, drivit kurser och anordnat workshops i personlig utveckling. Både på egen hand och tillsammans med min kollega ThereseElisabeth. Tillsammans driver vi bland annat Tarotskolan här i Vänersborg, men också på internet i form av livesända föreläsningar och e-kurser på olika sätt.

Musik som verktyg
Jag har även en bakgrund som heltidsmusiker. Numera ägnar jag mig mest åt att komponera musik av olika slag, speciellt meditationsmusik. Det har blivit många skivor genom åren i olika genrer, vilka man kan ta del av på Spotify. Sedan 2017 har jag sammarbeta med ThereseElisabeth och tillsammans producerar vi vägledda meditationer med min musik som grund.

staffan stridsberg